(Skjult) mobning på arbejdspladsen - voksne mobber også hinanden

17/04 2023
Mobning i håndbog
Degoan har en velbeskrevet standardtekst om mobning

Håndtering af mobning nedsætter sygefraværet 

Der findes desværre masser af eksempler på (skjult) voksenmobning på arbejdspladsen. Det er en fakta om mobning, at den faktisk kan gøre os syge i form af en psykisk arbejdsskade. Psykiske arbejdsskader, foruden sygdomme af fysiske karakter, får sygefraværet til at stige. 

Med en klar mobbepolitik kan din virksomhed være med til at sørge for, at medarbejderne trives. Trives de, vil sygefraværet automatisk falde, da tilfredse medarbejdere har mindre tendens til at melde sig syge. 

Udklip af personalehåndbogen
Degoans personalehåndbogsskabelon kommer hele vejen rundt

 

Hvordan sikrer du som leder et godt psykisk arbejdsmiljø? 

Ifølge loven er det en virksomheds ansvar og pligt at sørge for, at arbejdsmiljøet er sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt. Dette inkluderer det psykiske arbejdsmiljø. Din personalehåndbog kan være dit vigtigste kommunikationsværktøj og nøglen til glade medarbejdere. Den skal være udførlig, let at forstå og nemt tilgængelig. Det forudsætter, at virksomheden har en personalehåndbog. 

Degoan kan hjælpe din virksomhed med at få en udførlig personalehåndbog på én dag. Degoan har i forvejen skrevet 100+ tekster, som er dækkende i forhold til forskellige lovgivninger. Dertil er teksterne lette at forstå. Degoan har medtænkt alle vigtige og lovmæssige temaer til personalehåndbogen. Til lederen har Degoan endda lavet en Ledelseshåndbog, så du får hjælp til at navigere i lovmæssige, svære emner. Du kan prøve Degoans system gratis her

Udklip af ledelseshåndbog
Ledelseshåndbogen er ekstra, uddybende hjælp til lederen

Skab tryghed med personalehåndbogen

Med en udførlig personalehåndbog viser du dine medarbejdere, at du går op i personalejura og dermed deres trivsel. Det kan skabe tryghed for en medarbejder at vide, at ens arbejdsplads vil tage hånd om en, hvis man bliver mobbet af kollegaer. Men også at vide, hvem man skal gå til. Dermed skaber virksomheden et trygt frirum, hvori man kan tale om svære emner som mobning. Personalehåndbogen kan fungere som meget mere end bare en personalehåndbog. Brug den til at skabe tryghed, som et kommunikationsværktøj og opslagsværktøj - hvis den er aktiv og søgbar. Har du lyst til at vide mere? Klik her

 

 

 

Prøv systemet gratis Gratis online-demo