Den gode leder er interesseret i sine medarbejdere

26/07 2022

Husker du som leder at spørge dine medarbejdere, hvordan de har det? Her menes der ikke kun på jobbet. Men om de i det hele taget har det godt. 

Den gode leder har føling med, hvordan medarbejderne har det. Og den får de ved at bruge tid på at spørge ind til deres vel og ve. Når du viser interesse, har du samtidig en god idé om, hvordan dine ansatte trives. 

Der står faktisk i loven, at de ansatte skal have det godt på jobbet. Arbejdsmiljøloven handler om de fysiske og psykiske forhold på arbejdspladsen. I § 38 står, at “arbejdet skal planlægges, tilrettelægges og udføres således, at det sikkerheds- og sundhedsmæssigt er fuldt forsvarligt”.

Det betyder, at en medarbejder skal kende sine opgaver og udføre dem i trygge rammer. Det betyder også, at man skal føle sig tryg fysisk og psykisk på sit job. 

Fysisk skal man være sikker på, at man ikke får ting i hovedet. Psykisk må ens arbejde ikke give en stress. 

Det psykiske handler også om chikane og mobning. En arbejdsgiver har pligt til at stoppe chikane og mobning, så de ikke leder til psykiske mén.

Der er set flere sager, hvor virksomheder ikke har sat ind over for fx mobning. Det har kostet dem flere mio. kr. 

Den gode leder spørger derfor ofte ind til, om medarbejderne trives. Det er i alles interesse at have et godt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk.

Dermed har man glade ansatte, og virksomheden opfylder samtidig sin retlige pligt. 

www.retsinformation.dk