Eksport af håndbøger til tryk

Nogle virksomheder ønsker at kunne trække håndbogstekster ud til brug i trykte udgaver.
Dette kan gøres på flere måder, nogle smartere end andre.

Når en håndbog er klar i vores system, er der nogle virksomheder, der ønsker at lave en trykt udgave af den samme tekst.

Den umiddelbare mulighed er selvfølgelig at bruge den printervenlige udgave, som kan leveres direkte ud af systemet for alle håndbøger.

Den kan gemmes som en PDF eller printes. Den kan også kopieres over i et tekstbehandlingsprogram, hvor det er muligt at redigere den og arbejde med layoutet.

Men hvis der skal laves et ”rigtigt” tryk, hvor der er styr på layout, skrifttyper og den slags, så skal teksten måske ud på en smartere måde end som printervenlig.

 

Frem for at kopiere teksten og så redigere den manuelt, kan vi tilbyde at lave et udtræk, som kan bruges direkte fx i et Desktop Publishing-program (DtP-program), fx Adobe inDesign eller Quark Express.
Dette udtræk kan laves således at en del af formateringen i teksten kommer med, men samtidig således at grafikerens valg i layoutprogrammet, kommer til at styre udseendet. Vi kan endda i nogle tilfælde trække billeder med ud som filer, så de kan indarbejdes af grafikeren.

Dette vil gøre det meget nemmere at vedligeholde teksterne ét sted, nemlig i Degoans system, og så på given foranledning lave et opdateret udtræk til tryk.

 

Løsningen er ikke en standardløsning fordi behovene er forskellige fra virksomhed til virksomhed og fra grafiker til grafiker, men vi kan tilføje denne mulighed til din virksomheds håndbøger hvis du ønsker det.

Rent teknisk sker esporten som en såkaldt XML-fil, der er struktureret og mærket op ligesom håndbogens sider.
I praksis opsættes DtP-programmet, der importerer filen, så til at fortolke denne opmærkning, og tilskrive programmets forskellige styles på basis af strukturen i den eksporterede tekst.

Således vil det være muligt at eksportere en side eller en hel håndbog, og importere den på en måde, så layoutet som udgangspunkt følger opsætningen i DtP-programmet.

Der tilbagestår selvfølgelig noget layout-arbejde for grafikeren, men en meget stor del at typografien kan være på plads med det samme.

Læs også Kan jeg printe en håndbog?