Integration/API til Degoan

Det er muligt at lave en meget tæt integration mellem degoan.dk og andre systemer.

Formålet med integrationen er at gøre det muligt for andre systemer at udveksle data med systemet bag degoan.dk.

Vi har ikke udviklet et generelt API til dette formål, da behovet ikke retfærdiggør den udviklingsomkostning, men der er stadig muligheder for at lave løsninger, fordi Degoans system er baseret på et standardsystem, som i sig selv åbner for mange muligheder, og har masser af eksisterende integrationsmoduler.

 

Eksempler kunne være:

Centralt login

Degoan.dk kan forespørge på et system hos virksomheden om en bruger eksisterer og er logget ind dér. Hvis det er tilfældet kommer brugeren ind på degoan.dk uden videre.

Hvis brugeren findes, men ikke er logget ind, kan brugeren sendes videre til et centralt login, som derefter sender brugeren tilbage til degoan.dk hvis det er gået godt.

Synkronisering af brugere

Et eksternt system kan stille en medarbejderliste til rådighed for degoan.dk. Vi kan trække listen efter behov, og på den måde holde degoans medarbejderliste for din virksomhed opdateret.

Det betyder at medarbejdere kan vedligeholdes ét sted i virksomhedens eksisterende system, og når de slettes eller rettes dér, så afspejler det sig i listen over medarbejdere hos virksomheden på degoan.dk.

Tjenesten kan også udveksle andre data, fx telefonnumre og mail-adresser, således at ændringer centralt slår igennem på degoan.dk.

Vi ligger ikke fast på nogen standard for denne udveksling. Vores kunder bruger vidt forskellige systemer med vidt forskellige muligheder, og integrationen laves fra kunde til kunde med mindre der er gengangere blandt systemerne.

Direkte link på Intranet

Hvis virksomheden ønsker et direkte link fra fx et intranet til håndbogen for den enkelte medarbejder, så kan det lade sig gøre.

Vi tilbyder “magiske”, token-baserede links uden login til alle medarbejdere, og disse kan i princippet ligge som individuelle links på et intranet.

Der skal dog være opmærksomhed på, at linket fører direkte til medarbejderens sider og profil, og derfor skal behandles som fortroligt, og ikke bør være tilgængeligt for andre end medarbejderen selv.

På samme måde som ved et centralt login eller synkronisering af brugere, kan der laves en tjeneste, som leverer det korrekte link ved en given forespørgsel fx baseret på en mail eller et bruger-ID, således at systemerne taler direkte sammen, og at linket aldrig kommer “i menneskehænder”.

Integration af indhold

En virksomhed ønsker måske at præsentere håndbogssiderne inde i deres eget system med eget design og navigation, måske fordi de har en fælles grænseflade på alle deres IT-systemer.

Vi kan stille et udtræk af virksomhedens håndbog til rådighed, som kan trækkes over i deres system og præsenteres som de ønsker det. De kan fx være på et intranet eller i en app.

Vi kan levere de rå data, og det er virksomhedens opgave at håndtere og præsentere dem i deres ende.

Siderne vedligeholdes stadig på degoan.dk.

Søgning i håndbogen

En virksomhed ønsker måske et søgefelt på deres intranet, hvor medarbejderne kan søge i personalehåndbogen.

Feltet oprettes dér, men trækker på data fra degoan.dk.

Resultaterne kan præsenteres i virksomhedens egne systemer (jvf. ovenfor) eller på degoan.dk med direkte vej videre til håndbogssiderne inde på degoan.dk.

Teknisk

Vi anbefaler at man ikke gør en integration for kompleks. Vi taler ikke voldsomt følsomme data, og vi sørger selvfølgelig for et fornuftigt sikkerhedsniveau, således at der er meget lille risiko for misbrug.

Integrationen kan ofte blive enkel at lave, og vil typisk kun kræve få udviklingstimer for os såvel som virksomheden.

Hvis virksomheden viser vores indhold inde i deres systemer - intranet, apps eller andet - er det deres opgave at sikre, at det ikke kan ses af andre end de medarbejdere, som der er betalt licens for.

API

Degoan har ikke et egentligt API og heller ikke planer om at lave et. Ovenstående integration giver rigeligt med muligheder med en langt mindre arbejdsindsats.

Hvis et universelt API skal kunne imødekomme alle potentielle behov, vil det være en meget stor udviklingsopgave, som slet ikke er nødvendig for at lave simpel integration.

Drupal-moduler

Drupal - som er open souce-systemet bag degoan.dk - har et meget omfattende økosystem af moduler, og der findes både i kernen og i tillægsmoduler integrationsmuligheder vha SOAP, XML-RPC, REST og andre web-services eller grænseflader. Disse muligheder kan selvfølgelig udnyttes, hvis der er specifikke krav fra en kunde.